ComposiTTransport.com fabriek

Ons streven is in 2015 een (volledig) geautomatiseerde fabriek te openen. ComposiTTransport zal daarin naast de composieten kippers en trailers ook containertanks, diepladers, containers, tanks, binnenvaartschepen, zoutstrooibakken et cetera produceren voor én met een aantal samenwerkende partijen. Deze fabriek is uniek in zijn soort omdat een dergelijke geautomatiseerde fabriek op deze schaal nog helemaal niet bestaat.

Om seriematig te produceren in een volledig geautomatiseerde omgeving wordt gebruik gemaakt van productietechnieken die elkaar stapsgewijs opvolgen. Hedendaagse industriële robots spelen een belangrijke rol bij het uitvoeren van repetitieve taken in massaproductie van voornamelijk consumptiegoederen. Dergelijke robots voeren hun taak goedkoop en accuraat uit over een langere periode. De Europese productie-industrieën bewegen zich steeds meer richting een hoge toegevoegde waarde productie-industrie die ‘lean’ en flexibel moet worden ingericht om te overleven in een competitieve markt. Deze trend is bijvoorbeeld al te herkennen door de aanwezigheid van productiecellen, snelle productwisselsystemen of de invoering van ‘one-off productie’ om deze doelstellingen te bereiken. Dit proces wordt in toenemende mate gerealiseerd door het invoeren van automatisering/mechanisering, software-integratie, sensing, communicatie en samenwerking tussen systemen. In het ontwerp en het gebruik van industriële robots is deze verschuiving echter nog niet begonnen. Industriële robots moeten een nog hogere intelligentie, communicatieniveau, onderlinge (collaborative) samenwerking, veelzijdige (multi-tasking) inzet en moeiteloos overname van processen meekrijgen waardoor in een productie omgeving er enkelstuks of kleine series (interactief) intelligent tot stand kunnen komen. Gezien de grootte van de fabriek wordt een aantal deelsystemen ontworpen voor testen van de ontwikkelde tools, protocollen en software.

In de geautomatiseerde fabriek ComposiTTransport wordt een nieuwe technologie geïntroduceerd die uitgaat van het wikkelen van een vezelversterkte thermoplastische kunststof tape die door middel van een lokale verwarmingsbron (laserlicht) op een mal wordt gelast. Hierdoor is impregneren van de vezels en uitharden van de thermoharders niet meer nodig. De techniek kan worden toegepast zowel op een rol (zodat je een kunststof buis maakt; dit wordt ‘tape winding’ genoemd) als op een object met een meer onregelmatige vorm (dit heet ‘tape placement’). Deze nieuwe techniek is gebaseerd op het gebruik van thermoplastische materialen, plastics die bij verhitting steeds weer zacht worden en zo te vervormen zijn. Dit in tegenstelling tot wat gebruikelijk is, namelijk thermoharders. Die worden eenmaal in een chemisch proces gevormd, waarna de gebruikte vorm van het product niet meer te veranderen is. De industriële robot, die de taperollen-installatie draagt, kan zeer nauwkeurig van punt a naar punt b bewegen. De robot dient zich met alle mogelijke snelheden voort te bewegen tot in alle mogelijke standen en hoeken.