Fiby Truckvelgen

30% gewichtbesparing
Composieten - ‘het materiaal van de toekomst’ – zijn met vezelversterkte kunststoffen die tot zes keer sterker zijn dan bestaande metalen materialen. Onze truckvelgen zijn 30% lichter dan aluminium. Zowel voor vrachtauto’s, voor super single trailers als voor diepladers. De nieuwe composieten truckvelgen kunnen de huidige metalen velgen op termijn grotendeels vervangen. Het betreft een duurzame oplossing voor een volledig nieuwe truckvelg binnen de transportwereld. Bijkomend voordeel zijn de energiekosten tijdens het verwerkingsproces die aanmerkelijk lager zijn door de toepassing van composiet materialen in plaats van metalen of aluminium.

Andere voordelen zijn:

  • Geschikt voor alle klimatologische omstandigheden.
  • Veel duurzamer dan aluminium, even duurzaam als staal.
  • Milieuhygiënisch veel beter dan staal en aluminium (volledig groen imago).
  • Eenvoudig schoon te maken.
  • LCA (Life Cycle Analysis) is veel beter dan staal.
  • CO2 reducerend.
  • UV-stralen hebben geen invloed op kunststof.
Producten, Slides