Genomineerd voor de Herman Wijffels Innovatieprijs 2011 maar geen winnaar

Op donderdag 3 november 2011 werd de Herman Wijffels Innovatieprijs 2011 door Piet Moerland, bestuursvoorzitter Rabobank Nederland en Herman Wijffels uitgereikt. De winnaars zijn drie Volendamse broers die een overlevingsbak ontwikkelden waarmee ondermaatse vis of vis die niet aangevoerd mag worden – de bijvangst – voor 99% weer levend in zee kan worden teruggezet. Met deze innovatie leveren de broers, die zelf ook vissers zijn, een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van de visserij. De jury spreekt in haar beoordeling van een ‘innovatie met veel impact, niet alleen in Nederland maar hopelijk straks ook op wereldwijde schaal’. Met de hoofdprijs is een bedrag van 50.000 euro gemoeid.

Helaas viel de Fiby Kipper buiten de prijzen. Van de in totaal bijna 500 aanmeldingen behoorden wij tot de laatste 10. Op zich natuurlijk al een hele prestatie.

Met de Herman Wijffels Innovatieprijs wil de Rabobank ondernemers helpen hun kansrijke duurzame innovaties te verwezenlijken. Bij de beoordeling ligt de nadruk op de impact van de vinding op de samenleving, het innovatieve karakter en de bijdrage van de ondernemer bij de ontwikkeling van de innovatie.

Nieuws