Fiby Truckchassis

Lichtgewicht en roestvrije chassis
Bij het huidige wegtransport zijn de vrachtwagens voorzien van een stalen chassis. Door het toepassen van thermoplastische composietmaterialen kan een aanzienlijke gewichtbesparing worden gerealiseerd. Glas- en koolstofvezelversterkte materialen zijn tot zes keer sterker zijn dan bestaande metalen materialen. Het betreft een duurzame en tevens gewichtsbesparende oplossing voor een volledig nieuw vrachtwagenchassis binnen de transportwereld die wereldwijd inzetbaar is. Bijkomend voordeel zijn de energiekosten tijdens het verwerkingsproces die aanmerkelijk lager zijn door de toepassing van composiet materialen in plaats van metalen of aluminium. 

 Andere voordelen zijn:

  • Chassis roest niet.
  • Geschikt voor alle klimatologische omstandigheden.
  • Toepassen gerecyclde materialen.
  • LCA (Life Cycle Analysis) is veel beter dan staal.
  • Veel duurzamer dan aluminium, even duurzaam als staal.
  • UV-stralen hebben geen invloed op kunststof.
Producten, Slides