Fiby Containertank

20 foot composiet containertank
Het transport van vloeistoffen over de weg, het spoor, de waterwegen en de zee vindt met name plaats in 20 foot ISO-containertanks. Deze containers worden meestal gemaakt uit stalen (vaak RVS) tubes voorzien van einddeksels, slingerschotten en allerlei appendages. Dit in verband met de toegang, het vullen, het aftappen, de reiniging, et cetera. Door het toepassen van thermoplastische composietmaterialen (ondermeer glas- en koolstofvezelversterkte materialen) is een andere – meer rechthoekige – vorm mogelijk. Het betreft een duurzame oplossing voor een volledig nieuwe containertank binnen de transportwereld die wereldwijd inzetbaar is. Bijkomend voordeel zijn de energiekosten tijdens het verwerkingsproces die aanmerkelijk lager zijn door de toepassing van composiet materialen in plaats van metalen of aluminium.

 Andere voordelen zijn:

  • Tankinhoud aanzienlijk vergroot (van 26 m³ naar 30 m³).
  • Tanks passen binnen de ISO-frames.
  • Gewichtbesparing.
  • Toepassen gerecyclde materialen.
  • LCA (Life Cycle Analysis) is veel beter dan staal.
  • Veel duurzamer dan aluminium, even duurzaam als staal.
  • UV-stralen hebben geen invloed op kunststof.
  • Containertank roest niet.
Producten, Slides